Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с положителни максимални температури

Снимка: БГНЕС

През нощта валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, на места в котловините и малко по-ниски, в София - около минус 6°. В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София - около 4°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м - около минус 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 6°-7°, а на морската вода – 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.

В по-голямата част от Балканския полуостров ще преобладава слънчево време. Температурите слабо ще се повишат, но в централните райони ще останат по-ниски от обичайните. В Атина ще бъде 13 градуса, в Истанбул – 9, в Букурещ и Белград – 6.

Слънчево ще бъде на Пиренейския и Апенинския полуостров и в по-голямата част на Западна Европа. Над централните райони облачността ще бъде разкъсана до предимно слънчево време, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. В северната половина от Британските острови времето ще бъде облачно и дъждовно. В Северна и Източна Европа ще бъде предимно облачно и ветровито, на много места с валежи. Обилни снеговалежи ще има в Европейска Русия и Източна Украйна. В Рим ще бъде 13 градуса, в Мадрид – 11, в Париж – 9, във Виена – 8, в Мюнхен и Стокхолм – 6, в Санкт Петербург – 4, в Москва – 3.

В Мелбърн ще бъде 25 градуса, в Кейптаун – 24, в Ню Йорк – 14, в Чикаго – 9.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55