Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

Висша степен на компромис в името на важни цели крепи правителството

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече настоящото управление “висша степен на компромис в името на важни цели”.

На Националната зимна академия на жени ГЕРБ в Казанлък той подчерта, че напредъкът по Шенген е можел да бъде постигнат само когато Европейската народна партия и либералното семейство работят заедно. “Еврозоната няма никога да се случи, ако не сега”, каза още Бойко Борисов.

Той заяви и че паметникът на съветската армия трябва да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство. “Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, че времето е такова, държавата се е променила въпреки че почитаме историята”, добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов прогнозира, че през следващата седмица ще бъде приет държавният бюджет – “компромисен, но е по-добре за държавата да се случи”.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45