Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев:

София губи стотици милиони без работещ общински съвет

Снимка: БГНЕС

Ако утре не бъде избран председател на Столичния общински съвет, София ще продължи да губи стотици милиони, предупреди кметът Васил Терзиев чрез пост във фейсбук. В няколко поредни заседания новите общински съветници така и не успяха да изберат кой да застане начело на градския парламент.

По думите на кмета, ще пострадат големите инфраструктурни проекти на София и ще загубим възможността за финансиране от над 200 млн. лв. за водния цикъл.

Васил Терзиев припомня, че много решения за администрацията, както и пренасочването на средства от една в друга дейност, за да се посрещнат плащанията, трябва да получат одобрението на СОС. Освен всичко това наследени проекти като ремонтите на жълтите павета и на ул. “Шишман” чакат своя край.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03