Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикален протест за по-високи заплати блокира столицата

Снимка: БТА

КНСБ свиква протестен митинг в София под надслов “За по-високи възнаграждения с бюджет 2024 и ясно и сигурно енергийно бъдеще на България” с участието на ръководството на синдиката и на членове от всички сектори и региони в страната. Демонстрацията ще започне тази сутрин до сградата на Народното събрание и ще прерасне в протестно автошествие по централни столични булеварди и улици, за да се завърне обратно при парламента. Очаква се столицата да остане блокирана за около два часа.

Основното искане на протестиращите е да бъдат осигурени допълнителни 450 млн. лв. за увеличаване на заплатите в публичния сектор. КНСБ предупреди, че зрее социално напрежение на много места – в регионалните здравни инспекции, “Училищно и детско здравеопазване”, агенциите към Министерството на земеделието, агенция “Пътна инфраструктура”.

“Готови сме за ефективни стачни действия в София и по Коледа може да няма столичен градски транспорт”, закани се президентът на КНСБ Пламен Димитров.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42