Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спаси София" ще остане в опозиция, ако има "сглобка" с ГЕРБ и в местния парламент

Борис Бонев
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, чиято партия спечели местните избори в столицата в коалиция с ПП-ДБ, заяви, че сред партньорите му има хора, които желаят “сглобка” и в Столичния общински съвет. "Няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ и ще бъдем опозиция", заяви той пред бТВ.

Пети опит за избор на председател на СОС ще бъде направен на днешното заседание в Столичната община. Според Борис Бонев ще бъде издигната кандидатурата на Грети Стефанова, която е най-възрастният член на местния парламент. Той даде пример с Вежди Рашидов, избран за председател на предишното Народно събрание по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова. По думите му, с кандидатурата на Стефанова ще бъде "отпушена" работата в Столичния общински съвет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39