Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температури до 14 градуса във вторник

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо с минимални температури между минус 4° и 1°, в София - около минус 4°. Утре ще бъде предимно слънчево. На отделни места в низините и котловините временно видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 10°, на 2000 м - около 6°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат 9°-11°, а морската вода – 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Преди обяд видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. В Атина ще бъде 19 градуса, в Белград – 12°, в Букурещ и Истанбул – 11°.

Обилни снеговалежи ще има на Скандинавския полуостров, във Финландия и по-голямата част от Европейска Русия. Дъжд ще вали в Шотландия, южните райони на Англия, Бенелюкс, Северна Германия и Полша. Обширна област от високо атмосферно налягане ще бъде причина за предимно слънчевото време над по-голямата част от Франция, Пиренейския полуостров, централноевропейските страни и Италия. В Рим ще бъде 12 градуса, в Мадрид и Виена – 11°, в Мюнхен – 9°, в Париж – 8°, в Стокхолм – 7°, в Москва и Санкт Петербург – 4°.

В Мелбърн и Кейптаун ще бъде 26 градуса, в Ню Йорк – 6°, в Чикаго – 2°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20

2/3 от българите подкрепят демокрацията и членството в ЕС

20,8% от българите искат да живеят при авторитарна власт, други 10% са привърженици на комунизма, показва последното проучване на агенция "Алфа рисърч", поръчано от Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. 64 на сто от запитаните подкрепят..

публикувано на 21.08.24 в 12:01

Патриарх Данаил се застъпи пред посланика на САЩ за религиозната свобода в Украйна

В сградата на Светия синод българският патриарх Даниил прие посланика на САЩ в България Кенет Мертен, предаде БТА. Срещата е по искане на американския дипломат. Патриарх Даниил е изтъкнал дългогодишното ползотворно сътрудничество между православната..

публикувано на 21.08.24 в 09:30