Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът връчва бреветите на първите пилоти на медицински хеликоптери

Снимка: mtc.government.bg

На 20 декември премиерът Николай Денков в присъствието на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще връчи свидетелствата за летателна правоспособност (бревети) на първите 6 пилоти, които ще изпълняват операции по спешна медицинска помощ по въздух – HEMS. 

Знаковото събитие ще се проведе във въздушната база на Гранична полиция на летище София, където временно ще бъде базиран първият хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух.

Към момента България е единствената страна в ЕС без медицински хеликоптер.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30