Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има променлива облачност, но без валежи

Снимка: Трънско туристическо дружество

В четвъртък, 21 декември, минималните температури ще са между минус 3 и 2°, в София ще е 0°. В котловините и около водните басейни ще има мъгли или ниска слоеста облачност. В Дунавската равнина северозападен вятър ще понижава температурите. Максималните стойности ще са от 5 до 10°, на юг и по-високи. В столицата се очакват 5°.

По Черноморието ще има облаци, но без валежи. Температурите на въздуха ще са 8-10°. Морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, на север и до 3 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 5°, на 2000 м. ще е минус 1°.

В петък ще е облачно. В Западна България, ще превали дъжд, след обяд в Предбалкана и високите котловинни ще преминава в сняг.

В Европа – над Пиринейския п-ов ще е слънчево, на север там са възможни валежи. Облачно с дъжд ще е в Западна Европа. Ветровито ще е Централна Европа - със значителни валежи, в повечето райони от дъжд, а в Алпите и Източна Полша – от сняг. Сняг ще вали и в Северна Европа и в Беларус.

На  Балканите – облачността ще е променлива. Валежи ще има главно в Южна Гърция. Северозападен вятър ще понижава температурите.

В Лондон и в Париж ще е 12-13°, В Берлин се очакват 9°, в Москва 2°. В Мадрид и в Рим ще е съответно 12 и 14°. В Белград и в Букурещ ще е 7 - 8°, в Истанбул 12°. Атина ще е най-топлата евростолица с 16°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 8, в Монреал 2°, в Чикаго 6°,в Ню Йорк 3°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 23 и 22°, в Буенос Айрес  22°, в Рио де Жанейро 28°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 17°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14