Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР няма информация за пострадали българи при стрелбата в Чехия

Снимка: БГНЕС

Във връзка със стрелба  в университетска сграда в центъра на чешката столица Прага, вследствие на която има жертви и ранени, МВнР информира, че по информация на посолството на България в Чехия, към този момент няма данни за пострадали български граждани.
Задграничното ни представителство в Прага е в постоянен контакт с местните власти и продължава да следи ситуацията.
При необходимост от съдействие, българските граждани могат се обърнат към посолството на България в Чехия на телефон за спешни случаи: + 420 774 790 991 или по e-mail: embassy.prague@mfa.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай..

публикувано на 20.07.24 в 09:00

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08