Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как звучи удоволствието от живота - чуйте в новата песен на GREESH

Снимка: YouTube

Музиката в самостоятелния проект на Гриша Георгиев – GREESH е ярка, много различна от медийната интонационна среда в България, и… звучна. Точно това е заглавието на четвъртият му сингъл - "Звук". Звукът на удоволствието от живота и перфектното състояние на духа, съчетани в една песен, ни изправят на крака и ни връщат обратно в 70-те години, изпълнени с диско и фънк ритми. Както във всяка останала соло песен в репертоара му досега, GREESH записва и изпълнява сам всички инструменти и вокали, а находчиво и модерно вплетеният мотив от фолклорната песен “Тежко Му Горко Му” е изпят от Димка Имандиева и Паулина Веселинова.


Артфънк сингълът е в типичния стил "GREESH" не без магията на любимото на артиста народно читалище в гр. Харманли. До GREESH отново са и дългогодишният приятел и сътрудник Константин Райдовски и Димитър Димитров - бащата на GREESH.

Мултиинструменталистът, познат и от други формации като No More Many More, Saint Electrics, Dokle & Greesh и алтернативния култ Матакка/Портокал признава, че създава соловите си песни бавно и само когато има свободно време за себе си.

Песента "Звук" ще бъде част от дебютен едноименен албум, за който GREESH се надява да излезе на рождения му ден – 8 април - догодина.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15