Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Дянкова пренася в Сингапур българските традиции в художествената гимнастика

Снимка: FB / Simona Dyankova

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 Симона Дянкова ще проведе днес Мастърс клас в Академията на абсолютната световна и европейска шампионка Бианка Панова в Сингапур. Събитието е част от предстоящия турнир "Бианка Панова Интернешънъл къп 2023".

На 8 август 2021 г. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха със златни букви имената си в историята на българската художествена гимнастика, след като спечелиха титлата в многобоя при ансамблите на олимпийските игри в Токио и донесоха първо злато за страната в историята от най-големия спортен форум. Оттогава те обикалят по целия свят, за да правят Мастър класове и да предават опита си на следващите поколения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39