Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът отчете ръст от 50% на чуждестранните инвестиции през 2023 г.

Снимка: БТА

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това каза пред bTV премиерът Николай Денков. С парите, които влагат и с начина на организация, която внасят, се повишават заплатите на работещите. Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото бе миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат 3,5 млрд. евро. "Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората", отбеляза Денков. 

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентно минималната заплата и пенсиите. Трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора, изтъкна Денков. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Той коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина за себеизграждане, за да се реализират после в родината си.

За предстоящата през март ротация на премиерския пост Денков подчерта, че ще бъдат изпълнени договореностите и Мария Габриел ще бъде премиер, а той вицепремиер. „Вероятно ще се върна в министерството на образованието“, посочи още той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13