Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен е граничния трафик към Румъния, Гърция и Турция

Снимка: БГНЕС-архив

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на граничните пунктове "Кардам", "Никопол" и "Русе" на изход от България. Заради силен вятър ферибота Оряхово - Бекет е спрян. Преминаването в участък от моста „Русе-Гюргево“ е в една лента поради ремонт.

Към Турция трафикът е засилен на излизане на пункта "Капитан Андреево".

На границата с Гърция трафикът е интензивен за товарни коли на пункта "Кулата" при влизане в страната. През "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границите със Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален. Продължава ремонта на пункта "Калотина" и пътуващите трябва да имат предвид, че това може да удължи времето за преминаване, съобщават от Гранична полиция. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19