Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време с леко понижение на температурите

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 3°, по-ниски ще бъдат в котловините от Югозападна България – около 0°. В сряда ще бъде предимно слънчево. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 12 и 17 градуса, в София – около 12 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9, на 2000 м – около 3 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 14 и 16 градуса, а на морската вода – 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 10 и 15 градуса.

На Балканите времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен, в северните райони – силен. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 15, в Букурещ – 14, в Белград – 13.

Предимно слънчево ще бъде на Апенинския и Пиренейския полуостров и във Франция. Ветровито с валежи от дъжд ще бъде времето на Британските острови. Облачността над Централна Европа и Швеция ще бъде разкъсана, а над останалите райони от Северна и Източна Европа – значителна с валежи от сняг, в Украйна – от дъжд. В Рим ще бъде 14 градуса, в Париж, Виена и Мюнхен – 11, в Мадрид – 8, в Санкт Петербург – минус 5, в Стокхолм и Москва – минус 2.

В Кейптаун ще бъде 32 градуса, в Мелбърн – 23, в Ню Йорк – 12, в Чикаго – 7.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 22.07.24 в 08:58