Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време с леко понижение на температурите

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 3°, по-ниски ще бъдат в котловините от Югозападна България – около 0°. В сряда ще бъде предимно слънчево. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 12 и 17 градуса, в София – около 12 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9, на 2000 м – около 3 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 14 и 16 градуса, а на морската вода – 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 10 и 15 градуса.

На Балканите времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен, в северните райони – силен. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 15, в Букурещ – 14, в Белград – 13.

Предимно слънчево ще бъде на Апенинския и Пиренейския полуостров и във Франция. Ветровито с валежи от дъжд ще бъде времето на Британските острови. Облачността над Централна Европа и Швеция ще бъде разкъсана, а над останалите райони от Северна и Източна Европа – значителна с валежи от сняг, в Украйна – от дъжд. В Рим ще бъде 14 градуса, в Париж, Виена и Мюнхен – 11, в Мадрид – 8, в Санкт Петербург – минус 5, в Стокхолм и Москва – минус 2.

В Кейптаун ще бъде 32 градуса, в Мелбърн – 23, в Ню Йорк – 12, в Чикаго – 7.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42