Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащи призоваха за въвеждане на споделеното родителство

Снимка: БГНЕС

За дванайсета поредна година в Деня на бащата множество мъже излязоха на протест в т.нар. триъгълник на властта, за да поискат равни права при отглеждането на децата си след развод. Те настояха чрез промени в Семейния кодекс да се постигне споделено родителство и по този начин децата да могат да живеят и със своите бащи.

“Смисълът на споделеното родителство е да се въведат задължителни правила, които да не позволяват някой от родителите да доминира и конфликтът между тях да предопределя къде да бъде детето”, обясни адвокат Карло Луканов. По думите му, родителите на разделени деца трябва да могат да ги отглеждат по равно време, както вече е направено в много държави.

Над 50 хил. майки и бащи у нас и още толкова деца страдат от родителско отчуждение, съобщи Слави Несторов, учредител на фондация “Споделено родителство”, която беше организатор на протеста.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25