Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащи призоваха за въвеждане на споделеното родителство

Снимка: БГНЕС

За дванайсета поредна година в Деня на бащата множество мъже излязоха на протест в т.нар. триъгълник на властта, за да поискат равни права при отглеждането на децата си след развод. Те настояха чрез промени в Семейния кодекс да се постигне споделено родителство и по този начин децата да могат да живеят и със своите бащи.

“Смисълът на споделеното родителство е да се въведат задължителни правила, които да не позволяват някой от родителите да доминира и конфликтът между тях да предопределя къде да бъде детето”, обясни адвокат Карло Луканов. По думите му, родителите на разделени деца трябва да могат да ги отглеждат по равно време, както вече е направено в много държави.

Над 50 хил. майки и бащи у нас и още толкова деца страдат от родителско отчуждение, съобщи Слави Несторов, учредител на фондация “Споделено родителство”, която беше организатор на протеста.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло, слънчево, със следобедни заоблачавания и валежи

В четвъртък  ще е слънчево с облачност в следобедните часове предимно в планините. Там и на места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от..

публикувано на 21.08.24 в 19:05

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37