Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев и топъл за сезона четвъртък

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в много райони ще стихва и сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 1°, а максималните – предимно между 10° и 15°, в София – около 10°.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб, след обяд до умерен. Максималните температури ще бъдат 11°-13°, а на морската вода – 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканския полуостров времето ще остане предимно слънчево. Температурите отново ще се повишат и ще бъдат по-високи от климатичните норми. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 13, в Букурещ и Белград – 12.

На Пиренейския полуостров облачността ще се увеличи, предимно значителна ще бъде тя над Западна Европа. В Северна Европа и Европейска Русия валежите ще бъдат главно от сняг, в южните райони на Скандинавския полуостров – значителни по количества. В Украйна ще бъде предимно слънчево, но след обяд над северните райони ще завали дъжд. Значителна ще бъде облачността над Централна Европа с краткотрайни валежи на север. На Апенинския полуостров ще преобладава слънчево време. В Рим ще бъде 15 градуса, в Париж и Мюнхен – 12, в Мадрид – 9, във Виена – 6, в Стокхолм – 3, в Санкт Петербург – минус 2, в Москва – минус 4.

В Кейптаун ще бъде 30 градуса, в Мелбърн – 21, в Ню Йорк – 12, в Чикаго – 7.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55