Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чепаринов и Салимова остават сред елита на световното по ускорен шахмат

Снимка: БТА

Българските шахматисти Иван Чепаринов и Нургюл Салимова отстъпиха водаческите позиции, но все още се нареждат сред най-добрите на Световното първенство по ускорен шахмат за мъже и жени в Самарканд.

След изиграни общо девет кръга и четири последователни ремита във втория ден от шампионата Иван Чепаринов дели местата от 4-то до 16-о с 6,5 т. Единственият ни представител при мъжете извоюва равенствата срещу класни противници от топ 18 на стартовия списък. Временните лидери в класирането Магнус Карлсен от Норвегия, Владимир Федосеев от Словения и Ю Яни от Китай водят едва с половин точка.

Нургюл Салимова до момента има актив от 6 точки, който я класира в групата между 4-то и 9-о място. След четирите победи от първия ден тя записа още две, но и претърпя две загуби от китайката Чжу Цзинър и от рускинята Анастасия Боднарук. При жените води Анастасия Боднарук, която единствена е със 7 точки. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59