Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лвов е загинал украински баскетболист, който е бил шампион в България

Снимка: Reuters

Известният украински баскетболист и треньор Виктор Кобзистий е убит при руската ракетна атака срещу град Лвов в Украйна, съобщи порталът kp.ua. Кобзистий се е състезавал и в България. Той е част от отбора на "Ямболгаз", воден от треньора Иван Чолаков. Печели историческата първа и засега последна шампионска титла на България за ямболския отбор през сезон 2001/2002. "Ужасяваща трагедия. Беше най-младото момче в отбора измежду всички украинци. Имаше страхотен потенциал. Помня го с много добро", коментира пред bTV трагедията със своя бивш играч Чолаков. След края на кариерата си Кобзистий става президент на спортния клуб "Кремин". Работил е и като директор на детско-юношеска спортна школа. 

На 29 декември Русия атакува Украйна със122 ракети и 36 дрона, загинали са най-малко 30 души сред тях има и деца, ранените са 160. Поразени са десетки цивилни цели в Лвов, Харков, Днепро, Одеса, Запорожие и др. градове. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15