Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са 10-те най-добри български спортисти през 2023 година?

Отговорът дава традиционната класация "Спортист на годината"

Снимка: Спортист на годината на България

Състезатели от 9 спорта влязоха в челната десетка за "Спортист на годината" - 2023 г. Организаторите й съобщиха имената на най-добрите 10 в анкетата, посочени от 107 спортни журналисти от 43 медии. Кой точно ще грабне титлата, ще стане ясно на официална церемония на 4 януари 2024 г. 

Фаворит за отличието е баскетболистът Александър Везенков, играещ сега в "Сакраменто" в САЩ. Художествената гимнастика е представена от еврошампионката в многобоя Боряна Калейн и Стилияна Николова. 

Сред предложенията са още Алберт Попов - скиор, Григор Димитров – тенисист, Александър Николов - волейболист, Йоана Илиева - фехтовка, Карлос Насар - вдигане на тежести, Петър Мицин - плувец и шахматистката Нургюл Салимова. За наградата най-добър отбор се борят националният отбор по волейбол за мъже до 21 години, ансамбълът по художествена гимнастика, женският национален отбор по шахмат и футболния "Лудогорец". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50