Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положителни температури и в първия ден на Новата година

Снимка: БГНЕС

В новогодишната нощ над северозападната половина от страната ще бъде предимно ясно и тихо, а над останалите райони ще има значителна облачност и ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите в полунощ ще бъдат между 2° и 7°, в София – около 2°. 

В първия ден от годината облачността ще бъде разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 9°.

Над планините ще има разкъсана облачност – по-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна и сутринта на места ще има намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-15°, а на морската вода – 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В северазападните райони на Балканите ще бъде предимно облачно и на много места с валежи от дъжд. Над източните и южните райони от полуострова ще има разкъсана облачност, преди обяд на места в низините и около водните басейни с мъгла или ниска облачност. В Атина ще бъде 18 градуса, в Белград и Истанбул – 15, в Букурещ – 10.

В Европа - над Пиренейския полуостров от югозапад облачността още сутринта ще започне да намалява. Променлива облачност ще има над Италия и на места там ще превали краткотраен дъжд. Предимно слънчево ще бъде и над Южна Украйна. Над останалата част от континента ще бъде облачно. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа, в Североизточна Полша и северните и западни райони на Украйна – дъжд и сняг, в останалата част от Източна Европа и на Скандинавския полуостров – само сняг. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид, Париж и Виена – 10, в Мюнхен – 8, в Стокхолм – 0, в Санкт Петербург и Москва - минус 12.

В Кейптаун ще бъде 35 градуса, в Мелбърн – 25, в Ню Йорк – 7, в Чикаго – 3.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25