Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев:

До средата на януари ще представим бюджета на София

Васил Терзиев
Снимка: Десислава Кулелиева

Столичният бюджет за 2024 г. ще бъде представен за обществено обсъждане до средата на януари, съобщава кметът Васил Терзиев в последен за годината отчет, публикуван на неговия фейсбук профил. Той добавя, че с приемането на бюджета са одобрени за финансиране 109 инвестиционни проекта на обща стойност близо 100 млн. лв. и работата по тях трябва да приключи до края на 2026 г. Кметът изтъква също, че е намерено решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на града.

По отношение на спрения Симеоновски лифт на Витоша Васил Терзиев заявява, че не е ясно кога ще заработи, затова до пускането му ще бъдат осигурени повече автобуси по ключовите трасета.

Пожелавам си заедно да направим София един по-добър град за живеене. Без всеки един от вас и вашето активно участие няма как да успеем”, завършва столичният кмет.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект

В продължение на една седмица ученици, ръководители и учени ще поставят началото на олимпиада, която ще съчетае научни и приложни задачи. Първата Международна олимпиада по изкуствен интелект e под патронажа на президента на България и ще се..

публикувано на 09.08.24 в 07:10
Златният ни медалист Семен Новиков

Четири медала за България само за ден на Олимпиадата в Париж

Четири станаха медалите за България от олимпийските игри в Париж, при това – спечелени в рамките на една вечер. Първо,  Семен Новиков грабна титлата в категория до 87 кг на класическата борба, след това Кимия Ализаде спечели бронзов медал в..

публикувано на 08.08.24 в 23:50
Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40