Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров извоюва трисетова победа срещу Анди Мъри в Бризбейн

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров победи бившия номер 1 в света Анди Мъри и се класира за втория кръг и на сингъл на турнира на твърда настилка от сериите АТП 250 в австралийския град Бризбейн. Вчера той стартира успешно на двойки заедно с партньора си Себастиан Корда от Съединените щати.

Победа на двойки за Григор Димитров в Бризбейн

Поставеният под номер 2 в схемата българин извоюва трисетова победа (4:6, 7:5, 6:2) срещу шотландеца след близо два часа и половина игра. В следващия си мач той ще срещне щастливия губещ Ли Ту от Австралия.

Първата ни ракета при жените Виктория Томова също трябваше да изиграе днес първия си мач на сингъл в Бризбейн, но срещата беше отложена за утре заради дъжд.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47