Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел благодари на Испанското председателство за Шенген

Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел благодари на Испанското председателство на Съвета на Европейския съюз за отличното сътрудничество при присъединяването на България към Шенген.

Съветът на ЕС потвърди присъединяването на България и Румъния към Шенген

В пост във фейсбук тя изтъква, че мотото на започващото днес Белгийското председателство е “Защита, укрепване, подготовка” и приветства неговите шест основни приоритета – защита на върховенството на закона и демокрацията, насърчаване на конкурентоспособността, справедлив зелен преход, укрепване на социалната и здравна програма, защита на населението и границите, Европа в глобалния свят.

“Очаквам с интерес съвместната ни работа и желая успешно председателство!”, завършва поста си Мария Габриел.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05