Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНБ пуска в обращение монета “Св. Богородица - Златна ябълка”

Снимка: БТА

Българската народна банка пуска от днес в обращение златни възпоменателни монети на тема “Св. Богородица - Златна ябълка” с различен номинал. До 4 януари всеки клиент ще може да купи не повече от 2 броя от всеки вид, след което монетите ще се продават без ограничения.

Монета с номинал 10 лева ще струва 1438 лв., с номинал 20 лева – 2611 лв., с номинал 50 лева – 3823 лв., и с номинал 100 лева – 5057 лв.

Възпоменателните монети “Св. Богородица – Златна ябълка” няма да се продават на хора, които не са навършили 18 години.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Главното мюфтийство призова мюсюлманите да се молят за дъжд и да помагат в борбата срещу пожарите

Мюсюлманското изповедание в България призова своите служители, имамите и вярващите да се включат в гасенето на пожарите, които бушуват из страната и да подадат ръка на бедстващите. След Петъчния намаз в джамиите ще се състои и специална лекция (хутбе),..

публикувано на 18.07.24 в 11:17
Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34
Патриарх Даниил

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх...

публикувано на 18.07.24 в 06:15