Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна разпродажба на коледни украшения в Ню Йорк за български деца  

4
Снимка: gergananyc.com

Българското училище “Гергана” в Ню Йорк организира благотворителна разпродажба на коледни украшения, изработени от децата от столичното ателие “Прегърни ме”. Учениците украсиха коледните елхи с красивите играчки от България. 

“Гергана” спонсорира ателието за шеста поредна година. През 2024 г. проектите на децата, лишени от родителска грижа, ще бъдат подкрепени с над 5 хил. лв. 

“Мили приятели в България, САЩ и по света, помагайте на благородната кауза на “Прегърни ме” през цялата година и дайте шанс на децата в неравностойно положение да растат и учат в хубави училища в София, да имат незабравими ваканции и да продължат образованието си след това”, призовават от българското училище, което прегръща каузата на ателието, организирайки съвместни работилници на своите ученици и възпитаниците на “Прегърни ме” и благотворителни концерти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44