Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна разпродажба на коледни украшения в Ню Йорк за български деца  

4
Снимка: gergananyc.com

Българското училище “Гергана” в Ню Йорк организира благотворителна разпродажба на коледни украшения, изработени от децата от столичното ателие “Прегърни ме”. Учениците украсиха коледните елхи с красивите играчки от България. 

“Гергана” спонсорира ателието за шеста поредна година. През 2024 г. проектите на децата, лишени от родителска грижа, ще бъдат подкрепени с над 5 хил. лв. 

“Мили приятели в България, САЩ и по света, помагайте на благородната кауза на “Прегърни ме” през цялата година и дайте шанс на децата в неравностойно положение да растат и учат в хубави училища в София, да имат незабравими ваканции и да продължат образованието си след това”, призовават от българското училище, което прегръща каузата на ателието, организирайки съвместни работилници на своите ученици и възпитаниците на “Прегърни ме” и благотворителни концерти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Театрално студио

Театралното студио “Онгъл” в Болград приветства публиката с “Добре дошли у дома”

Българското театралното студио “Онгъл” в Болград, Украйна, ще пресъздаде интерактивния си спектакъл “Добре дошли у дома” на 25 август, когато градът ще отбележи 203-ата годишнина от основаването си. “ Интерактивният спектакъл разкрива културното..

публикувано на 24.08.24 в 17:20

Увеличават часовете по майчин език за етническите българи в Молдова

Етнически българи, посещаващи над 40 училища в Молдова, ще изучават още един час български език и литература през тази учебна година, предвижда програма на тамошното образователно министерство. Целта е сънародниците ни да усвоят добре литературния..

публикувано на 24.08.24 в 15:40
Беренисе Иванофф

В аржентинската провинция Чако избират най-красивата българка

В Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина ще изберат българската Кралица на красотата. За това съобщават във Фейсбук от българското културно дружество "Христо Ботев". Събитието ще се проведе в събота, 31 август. В миналогодишното..

публикувано на 23.08.24 в 15:50