Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна разпродажба на коледни украшения в Ню Йорк за български деца  

4
Снимка: gergananyc.com

Българското училище “Гергана” в Ню Йорк организира благотворителна разпродажба на коледни украшения, изработени от децата от столичното ателие “Прегърни ме”. Учениците украсиха коледните елхи с красивите играчки от България. 

“Гергана” спонсорира ателието за шеста поредна година. През 2024 г. проектите на децата, лишени от родителска грижа, ще бъдат подкрепени с над 5 хил. лв. 

“Мили приятели в България, САЩ и по света, помагайте на благородната кауза на “Прегърни ме” през цялата година и дайте шанс на децата в неравностойно положение да растат и учат в хубави училища в София, да имат незабравими ваканции и да продължат образованието си след това”, призовават от българското училище, което прегръща каузата на ателието, организирайки съвместни работилници на своите ученици и възпитаниците на “Прегърни ме” и благотворителни концерти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Правителството търси спешно решение по казуса за къщата на Талев в Прилеп

Правителството възложи на министъра на културата Найден Тодоров в най-кратък срок да проучи възможността и да започне процедурата за закупуването на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп. Около това се обединиха министрите от служебния..

публикувано на 30.05.24 в 12:56

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34