Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваучерите за храна стават електронни

Снимка: БГНЕС

Електронните ваучери за храна сменят хартиените. Те ще се издават или на пластика като тази на банковата карта или като виртуални - през мобилно приложение. Дигитализацията стартира от началото на годината. До юли ще има гратисен период, в рамките на който ще се издават и хартиени, и електронни ваучери. Картата ще се зарежда от работодателя, а служителят ще може да провери каква сума му е останала и до кога може да се използва през мобилно приложение. Средствата по ваучерите няма да могат да бъдат теглени на банкомат. Очаква се дигитализацията, която ще е за сметка на работодателя, да намали административната тежест за работодателите.

Ваучери за храна получават над 700 000 души, които работят в повече от 20 000 фирми, съобщава БНТ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55