Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред любимите дестинации на любителите на маратоните

Снимка: БТА

Сравнително новият за България спортен туризъм с бързи темпове печели все повече фенове. Събитията за любителите на бягането на всякакви дистанции привличат не само българи, но и чужденци, предаде БНТ. През отминалата 2023 г. само софийският маратон беше посетен от над 5000 души от над 54 държави. Събитието е предпочитано и е в каледнара на световната лека атлетика. Бегачите от чужбина най-често пристигат у нас с компания - семействата си или с приятели, и остават за повече от един ден, за да разгледат българските забележителности.

През 2024 г. календарът на спортните събития в България също е богат. След Софийския маратон най-много чужденци привличат ултра маратоните - Персенк, Пирин, Трявна, Трън Ултра, Дунав Ултра и емблематичното Витоша 100.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45