Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

Ротация ще има, Мария Габриел ше представи одобрен кабинет

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Ротацията е дреболия, технически въпрос, ненужно и смешно е упражнението Мария Габриел да приеме мандата и след няколко дни да го върне.” Това заяви в Котел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предстоящата през март т.г. смяна на премиери, при която издигнатият от ПП-ДБ Николай Денков ще трябва да отстъпи поста на бившия еврокомисар и настоящ външен министър и вицепремиер.

По думите на Борисов, Мария Габриел ще отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет и веднага ще започне избирането му по същество. “Връщането на мандатите е във вариантите примерно сега се счупва сглобката, ако Конституцията дава възможност отново да се завърти рулетката и отиваме на избори. Ние в момента сме на ротация”, коментира той.

Министрите, които не се справят с работата, ще бъдат сменени

Лидерът на ГЕРБ похвали вътрешния министър Калин Стоянов за “огромната работа” относно применато на страната ни в Шенген по въздух и море. Той добави, че дейността на всеки министър ще бъде анализирана и на тази основа ще се прецени кой да запази поста си.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник – в северната и южната част на Централна България

Във вторник , 4 юни, през страната ще премине студен фронт. От запад на изток ще превали. В Западна и Централна България има условия за значителни валежи и градушки. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от..

публикувано на 03.06.24 в 19:35

България днес - 3 юни 2024 г.

Пъстроцветна е първата за месец юни „България днес“. В днешната програма ще говорим за „умиращите“ български села и „протестът“ на един млад човек срещу тенденциите. Ще ви разкажем за нов и нетипичен подход в борбата срещу горските пожари,..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35