Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над страната ще е слънчево, но студено

Снимка: БТА

В сряда, 10 януари, утрото ще е мразовито. Минимални температури ще са между минус 9 и минус 4°, в София - около минус 8°. През деня ще е слънчево, но студено. Вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са между минус 3° и 2°, в столицата - 1°.

По Черноморието ще е слънчево, но студено с умерен северен вятър. Температурите на въздуха ще са между 0 и 3°. Морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините ще свети студено слънце. Ще има умерен до силен североизточен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 3°, на 2000 м. до минус 7°.

В четвъртък температурите слабо ще се повишат и минималните ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните от 1° до 6°.

Слънчева зима на село

Европа на 10 януари  над северната част от Пиренейския п-ов и Южна Франция ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Над останалата част от Западна Европа облачността ще е разкъсана до слънчево, каквото ще е времето и над централната част на континента, в Швеция и в Южна Норвегия. Над останалата част от Скандинавския п-ов, Финландия, Беларус, Северна Украйна и южните райони от Европейска Русия ще вали сняг.

На Балканите ще е предимно слънчево, но студено и ветровито ще е по крайбрежието на Черно, Мраморно и Егейско море.

В Белград ще е 0, в Париж  и 1, в Букурещ 3°, а в Лондон 5°. В Берлин и в Москва се очакват съответно минус 1 и минус 8°. В Мадрид ще е 9°, в Истанбул  7°, в Атина 10°. Рим ще е най-топлата евростолица с 11°. 

Отвъд Океана- във Ванкувър се очакват 5 °, в Монреал минус 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 3-4°. В Лос Анжелис се очакват 17°, в Маями и в Мексико сити ще e 23 - 24°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е съответно 31 и 33°. В Дубай ще е 26°, в Йерусалим 18°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12