Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електромобилността и софтуерът са сред почитаните от инвеститорите сфери

Милена Стойчева
Снимка: БТА

По данни на БНБ, през 2023 г. реализираните преки чуждестранни инвестиции в страната са над 7 милиарда лева, каза днес във Варна министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, цитирана от БТА. Издадените от министерството сертификати за инвестиционни проекти са за над 600 милиона лева, като се очаква чрез тях да бъдат разкрити над 2300 работни места.
Интересите на инвеститорите са в различни сфери, сред тях са електромобилност, електрически компоненти, софтуер, биотехнологии, биоикономика, микроелектроника, мехатроника. По думите на Стойчева, към страната ни има интерес от инвеститори от цяла Европа, Азия, Турция, САЩ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА.  "Работим..

публикувано на 08.08.24 в 10:35

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35