Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозата е за зимно слънце и хладно време

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София минус 7°. Сутринта по Дунав и във високите полета ще има мъгли и ниска облачност. През деня ще е слънчево и хладно. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в столицата - 1°.

По Черноморието ще е слънчево с до умерен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са между 3° и 6°. Морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има слънце и до умерен северозападен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 1°, на 2000 м до минус 5°.

В петък остава студено над източните масиви са възможни слаби снеговалежи. В събота минималните температури на места ще са до минус 10°, а дневните - около нулата.

В Европа предимно слънчево и студено ще е в по-голямата част от западната и централната част на континента. Над Западното и Централното Средиземноморие ще е облачно с валежи. Над Северна Европа и Европейска Русия снеговалежите и виелиците продължават.

На Балканите ще е предимно слънчево. Значителна ще е облачността над Гърция и привечер в южните райони ще има валежи от дъжд.

В Лондон и в Париж ще е 6° и 1°, в Берлин и в Москва се очакват 0°. В Мадрид и в Рим ще е 6° и 11°. В Белград ще е минус 2°, в Букурещ и Истанбул ще е 6°. Атина ще е най-топлата евростолица с 12°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 2° и 4°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 0° и 6°. В Лос Анжелис се очакват 17°, в Маями и в Мексико сити ще e 24° и 25°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 28° и 32°. В Дубай ще е 25°, в Йерусалим 14°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05