Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България разкрива консулство в Мавриций

Ебене Сайбърсити, о-в Мавриций
Снимка: wikipedia.org

Министерският съвет реши да се открие консулство на България в Република Мавриций, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице със седалище в град Ебене Сайбърсити и с консулски окръг, обхващащ територията на Република Мавриций. 

Господин Пуман Вишал Рамлал, гражданин на Мавриций ще е консулско длъжностно лице, съобщи правителственият пресцентър. Рамлал е завършил висше образование във Великобритания и притежава следдипломни квалификации в областта на икономиката и финансите. Понастоящем е старши мениджър в отдел „Стратегия и бизнес развитие“ в Държавната банка на Мавриций, преподава в Политехническия институт и в Института за повишаване на способностите на Мавриций в областта на бизнеса, икономиката и управлението на проекти.


Република Мавриций е развита държава в югозападната част на Индийски океан. Освен остров Мавриций, републиката включва островите Св. Брендън, Родригес и Агалега. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са..

публикувано на 02.09.24 в 11:11

Европейски конгрес по горска педагогика се провежда на Юндола

От днес страната ни е домакин на XVIII-тия Европейски конгрес по горска педагогика. Четиридневният форум ще се проведе в базата на Учебно-опитното горско стопанство “Георги Ст. Аврамов” – Юндола, под мотото: “Европейските гори, засегнати от пожари,..

публикувано на 02.09.24 в 07:00

Изпращат българския контингент в Косово с тържествен ритуал

Българският военен контингент ще бъде изпратен днес с тържествен ритуал за участието си в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Регионалното командване “Запад”. Ритуалът ще се състои в Асеновград с участието на..

публикувано на 02.09.24 в 06:00