Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партии от опозицията сезират съда заради промените в Конституцията

Снимка: Ани Петрова

Първо заседание на парламента през новата 2024 година ще се състои днес. "През новия политически сезон, който стартира на 11 януари, първите законодателни актове са свързани с избора на конституционни съдии от квотата на парламента и изготвяне на правила за избор на ръководства на регулаторите", съобщи преди дни председателят на Народното събрание Росен Желязков. Започват и консултации между партиите от управляващото мнозинство за предстоящата през март ротация на премиерите.

От националистическата партия „Възраждане“ и "Има такъв народ" обявиха, че днес ще подадат жалба в Конституционния съд срещу промените в основния закон. Това, на което наблягат във възраженията си от "Възраждане" е възможността за двойно гражданство на министри и депутати.
Напомняме, че президентът Румен Радев също оспорва в Конституционния съд промените в основния закон. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30