Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е сред водещите столици в Европа за съботно-неделен туризъм

Снимка: БГНЕС

София е на третото място сред най-подходящите за уикенд екскурзии европейски градове през 2024 г., съобщи пресцентъра на столичното летище. Те цитират класацията на „Трипадвайзър“ (Tripadvisor) създадена на базата на данни и оценки от отзиви за всяка евростолица, като специално се акцентира върху нощния живот и стойността на настаняването. София има изобилие от вълнуващи места и изключителни възможности за забавления, посочват отзивите. Първата позиция е за Лондон с над 854 високо оценени места. Но те изискват по-високи разходи за нощуване от 116,9 евро на човек. Втората позиция е за Прага, която също предлага възможности за забава и културни преживявания. София заема третото място със 112 оценени места и  41,9 евро на човек за нощувка, което означава, че посетителите могат да се насладят на приятна събота и неделя с разумен бюджет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40