Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневните температури ще се повишат

В неделя времето ще е благоприятно за туризъм и ски в планините
Снимка: Трънско туристическо дружество

В неделя минималните теммператури ще са между минус 7 и минус 2°, в София минус 6°. През деня ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще са от 5 до 10°, в столицата около 5°.

По Черноморието ще е слънчево с умерен югозападен вятър. Температурите на въздуха ще са между 5 и 8°. Морската вода е 6-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има слънце, високи облаци с умерен до силен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 2°, на 2000 м. до минус 4°.

В понеделник максималните температури ще са до 11-13°, от запад ще се заоблачава.

В Европа над южния Пиренейския п-ов ще е слънчево, в останалата части там ще е облачно и дъждовно. Над Шотландия ще е облачно със снеговалежи. Облачно и дъждовно ще е в Бенелюкс. В останалата част от Западна Европа ще е слънчево. Над по-голямата част от Централна, както и в Северна и Източна Европа облачността ще е значителна с валежи предимно от сняг.

На Балканите ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над северозападните райони от полуострова и там ще има слаби превалявания от дъжд.

В Лондон и в Париж ще е 6 и 2°, В Берлин и в Москва се очакват 4 и минус 9°. В Мадрид ще е 13°. В Белград ще е 4°, в Букурещ и Истанбул ще е 7°, в Атина 12°. Рим ще е най-топлата евростолица с14°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е минус 1 и 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е минус 3 и 7°. В Лос Анжелис се очакват 17°, в Маями и в Мексико сити ще e 22 и 25°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 31 и 27°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 14°. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28