Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Володимир Зеленски благодари на България за подкрепата на Украйна

Снимка: Фейсбук / Бойко Борисов

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на страната ни за оказаната подкрепа във видеоконферентен разговор със съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. От своя страна, българските политици се ангажираха, че проатлантическото мнозинство в парламента ще продължи да помага на Украйна.

Благодаря Ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна”, заяви Володимир Зеленски, изтъквайки, че взетите решения в Народното събрание са от изключителна помощ за страната му.

НС окончателно: Изпращаме на Украйна неизправни ракети и боеприпаси

Пожелаваме на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа”, каза Кирил Петков.

Бойко Борисов увери украинския президент, че може да разчита на “пълната ни подкрепа” и през Новата година. “Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО”, добави той.

Уверявам Ви, че полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви”, бяха думите на Делян Пеевски.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50
Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55