Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Булгаргаз” предлага природният газ да поевтинее с 6 процента

Снимка: БГНЕС

Природният газ да поевтинее с около 6% през февруари – това предложение е внесла “Булгаргаз” в Комисията за енергийно и водно регулиране. Според газовата компания горивото може да струва 73 лева за мегаватчас без таксите и налозите.

В цената на “Булгаргаз” влизат количествата по дългосрочния договор с Азербайджан и закупен чрез търгове втечнен природен газ. Предвижда се да бъдат използвани и количества от газохранилището в Чирен.

Очаква се решението за цената на суровината да бъде взето в началото на февруари.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. д-р Петър Шишков

Загиналият след избухването на складовете в Елин Пелин е виден учен, пиротехник

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в гр. Елин Пелин, предаде БГНЕС. Академичната общност на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" отдава почит и уважение към значимото дело и..

публикувано на 26.07.24 в 13:19

УНСС е единственото висше икономическо училище в класацията на QS World University

Университетът за национално и световно стопанство е сред четирите български висши училища и единственото икономическо в престижната класация на европейските университети QS World University Rankings, съобщи пресцентърът на учебното заведение. УНСС се..

публикувано на 26.07.24 в 12:13

Столична община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин

Софийската община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин, която е едва на 20 километра от столицата, предаде БТА. Екипите на общината ще продължават да помагат в тежката ситуация. Веднага след инцидента кметът на София Васил Терзиев е изпратил три..

публикувано на 26.07.24 в 11:02