Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Славов:

Няма аргумент президентът да провали встъпването в длъжност на конституционен съдия

Министърът на правосъдието Атанас Славов
Снимка: Добрина Карамболова

Правосъдният министър Атанас Славов очаква президентът Румен Радев да не провали встъпването в длъжност на конституционен съдия.

Предстои депутатите да излъчат двама представители от парламентарната квота в Конституционния съд.

Секретар на президента намекна за бламиране на избора на конституционни съдии

Не виждам аргумент защо да се стигне до подобна провалена церемония, но ако това се случи, ще постави много сериозни въпроси за участието на президента в този тип процедури”, заяви пред БНР Атанас Славов. Той коментира и неотдавнашните промени в основния закон, които, по думите му, са условие, за да може изобщо да говорим за съобразяване с принципите за независима съдебна власт, за отчетност и отговорност на прокуратурата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05