Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови помагала в помощ на децата бежанци и мигранти бяха представени в София

Снимка: Десислава Семковска

Фондация "Рийчаут" представи новите ресурси за деца бежанци и мигранти – картинен речник "Думи в картинки" и многоезични дискусионни карти за семейна работа. Те са продължение на първото в България помагало, създадено специално за тези деца – "АБВ първи стъпки".  

Картинният речник ще помага на децата да изучават български език, а игровата техника в многоезичните карти може да се използва от социални работници, педагогически съветници, учители и други специалисти, които оказват подкрепа на семейства на бежанци.  

Очаквайте подробности по темата от Радио България! 

Текст: Десислава Семковска 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

Липсата на пълноценно членство в Шенген носи загуби в милиарди за България и Румъния

Подобряването на свързаността между България и Румъния е от ключово значение не само за двустранното сътрудничество, но и за икономическото развитие на региона, заяви президентът Румен Радев на годишната среща с представители на българския и..

публикувано на 03.10.24 в 16:23