Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ротацията на премиерите трябва да се осъществи възможно най-бързо и гладко

Снимка: gov.bg

На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка, за да може максимално бързо да встъпи в длъжност новият с премиер Мария Габриел, каза настоящият министър-преседател Николай Денков, който е в Давос за участие в Световния икономически форум. 
Според него ротацията е чисто технически въпрос и той трябва да се осъществи възможно най-бързо и гладко. Смените в кабинета не могат да са самоцел, подчерта Денков и уточни, че никога не е искал оставката на министъра на вътрешните работи, а по отношение на министъра на отбраната коментира, че  критиките към един министър, не са повод да се иска неговата смяна.
Що се отнася до Световния икономически форум в Давос Денков подчерта, че надсловът на срещата тази година - "Възстановяване на доверието", означава, че обществата трябва да върнат общите си цели. „Това, което виждаме като общ проблем, не са само външните опасности, каквито са войните или беше пандемията. Виждаме като огромен проблем използването на тези външни опасности, за да се разединят обществата, да се настроят едни групи хора срещу други групи“, допълни премиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36