Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Кирчев с две световни титли в биатлона на Зимните мастърс игри

Снимка: bgolympic.org

Антон Кирчев спечели две световни титли по биатлон на Зимните мастърс игри във Вермильо, Италия, съобщиха от Българския олимпийски комитет. Българинът доминира и в двете дисциплини във възрастовата група 55-59 години, като първо се пребори за златото в дългата дистанция в конкуренцията на норвежци, канадци и финландци, а след това дублира успеха си и в спринта.
Кирчев беше национален състезател по биатлон в периода 1986-1991 г. с множество републикански титли и челни класирания за световната купа, напомнят от Българската федерация по биатлон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Стоичков в Бургас

Футболната ни легенда Христо Стоичков ще отговаря за проектите на ФИФА "Футбол в училище"

"Щастлив и горд съм, че Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите за развитието на футбола в училищата в цяла Източна Европа". Това обяви легендарният български..

публикувано на 15.09.24 в 09:55

Хеликоптерът Ми-2 е главен "герой" на Авиомузея в Бургас през септември

Авиомузеят в Бургас посвещава месец септември на един от специалните си експонати – хеликоптера Ми-2, чиито първи полет е бил на 22 септември 1961 г.  Любителите на авиацията, жителите и туристите на крайморския ни град имат възможността да се..

публикувано на 15.09.24 в 08:20

Есенно ще се редуват слънце, облаци и дъждове

В неделя преди обяд ще има повече слънчеви часове, главно на югоизток ще превалява. След обяд дъждове ще има над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 5° на запад до 17° на изток, в София 7°. Максималните ще са от 16..

публикувано на 14.09.24 в 17:20