Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта към книгите събира почитатели на различни литературни жанрове

Снимка: БГНЕС

В последния ден от седмицата любителите на литературата се събират заедно, за да споделят своята страст – четенето в столичния Елериум клуб. "Вечер на книгата" е покана за всички страстни любители, които жадно попиват всяка дума от своите любими произведения, напук на твърденията, че с развитието на дигитализацията книгите ще останат на заден план. Организаторите са убедени, че все още има четящи които биха се зарадвали да открият съмишленици, за да споделят преживяното в литературния свят, да се срещнат и общуват с нови и различни хора.

Запалените от четенето ще могат да се докоснат до всякакви жанрове и да изпитат различни емоции в срещата с нови и непознати произведения през погледа на четящите.

Организаторите са предвидили и обмен на книги за всички, които искат да споделят прочетеното.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24
Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10