Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта към книгите събира почитатели на различни литературни жанрове

Снимка: БГНЕС

В последния ден от седмицата любителите на литературата се събират заедно, за да споделят своята страст – четенето в столичния Елериум клуб. "Вечер на книгата" е покана за всички страстни любители, които жадно попиват всяка дума от своите любими произведения, напук на твърденията, че с развитието на дигитализацията книгите ще останат на заден план. Организаторите са убедени, че все още има четящи които биха се зарадвали да открият съмишленици, за да споделят преживяното в литературния свят, да се срещнат и общуват с нови и различни хора.

Запалените от четенето ще могат да се докоснат до всякакви жанрове и да изпитат различни емоции в срещата с нови и непознати произведения през погледа на четящите.

Организаторите са предвидили и обмен на книги за всички, които искат да споделят прочетеното.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37