Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицински пункт дори на най-малките морски плажове

Снимка: БГНЕС

Най-малките плажове на морето с дължина до 200 м ще трябва да разполагат с медицински пункт или подвижен реанимационен екип, предвижда проект на наредба за водноспасителната дейност. Стопаните им ще бъдат длъжни да осигурят и транспорт за медиците от подвижните екипи, в които освен лекари и медицински сестри ще могат да участват парамедици, фелдшери и акушерки, преминали през обучение.

Водните спасители ще се обучават не само от Българския червен кръст, но и от други организации, разполагащи със специалисти по водно спасяване и лекари анестезиолози или спешни медици, предвижда друго предложение за промяна в наредбата. Ако тя бъде одобрена, ще се промени и времето с осигурена водноспасителна дейност на морските плажове и басейните за обществено ползване – от 9,00 ч. до 18,30 ч.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ТОП 7 на най-красивите и загадъчни пещери в България

България е осеяна с над 5 хиляди пещери, коя от коя по-тайнствени и недостъпни, всяка със своята история, завладяваща красота и загадки. Част от тези истински подземни съкровищници са благоустроени и посрещат туристи. Ето някои от..

публикувано на 17.07.24 в 09:35

Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада – защо да изберете Царево за лятната си почивка

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа!  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни..

публикувано на 15.07.24 в 06:55

Връх Станчов Камък е бижу в короната на Западните Родопи – нов екомаршрут в община Лъки

Родопската община Лъки работи по изграждането на нова екопътека, която ще води до емблематичния връх Станчов Камък , който е част от Переликско-Преспанския дял на Западните Родопи, научаваме от  сайта bgtourism.bg. Върхът е с височина 1299 м и..

публикувано на 14.07.24 в 09:10