Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират снеговалежите, температурите остават ниски

Снимка: БТА

През нощта на места в Южна България все още ще превалява сняг. От север облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 9° и минус 4°, в София – около минус 8°. Утре сутринта на отделни места в Рило-Родопската област все още ще превалява слаб сняг, но до обяд облачността и там ще се разкъса и ще намалее и над по-голямата част от страната през деня ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°.

В сутрешните часове над планините от Южна България облачността все още ще бъде значителна, на отделни места с превалявания от сняг. Около и след обяд в повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м – около минус 9°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, в южните райони – временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3° и 6°, а на морската вода – между 5° и 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На Балканите от северозапад валежите ще отслабват и постепенно ще спират – най-късно в Гърция и акваторията на Егейско море. Облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Очаква се студено време с температури по-ниски от обичайните. В Атина ще бъде 10 градуса, в Истанбул – 7, в Букурещ – 4, в Белград – 3.

По-голямата част от Европа ще бъде под влияние на обширна област от високо атмосферно налягане. Ще бъде предимно слънчево, след обяд на места в Източноевропейската равнина - мъгливо. В района около Урал и Източна Украйна ще бъде облачно и със снеговалежи. На Британските острови, Ла Манш и Нидерландия ще вали дъжд. На Скандинавския полуостров, в Дания, Балтийското крайбрежие на Германия и във Финландия ще има значителни снеговалежи. В Мадрид ще бъде 12 градуса, в Рим – 11, в Париж – 8, в Мюнхен – 6, във Виена – 4, в Стокхолм – 2, в Санкт Петербург – минус 7, в Москва – минус 10.

В Кейптаун ще бъде 28 градуса, в Мелбърн – 21, в Ню Йорк – 0, в Чикаго – минус 5.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59