Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разочароваща загуба на Григор Димитров в Мелбърн

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тенисистът Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Той загуби в четирисетов мач (7:6, 4:6, 2:6, 6:7) от непоставения португалец Нуно Боржеш, който заема 69-о място в световната ранглиста. Тринайсетият в основната схема на турнира българин демонстрира класата си единствено в първия сет по време на мача, продължил над три часа.

Със загубата на Григор Димитров приключи българското присъствие на първия за годината турнир от Големия шлем, след като във втория кръг Виктория Томова не успя да надделее над украинката Елина Свитолина.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10