Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите предпочитат Италия за кратка почивка със самолет

Снимка: Pixabay

Италия е била най-предпочитаната дестинация за българите, избрали пътуване със самолет през 2023 г. Това съобщава платформата за организиране на пътувания eSky.bg, цитирана от "Дневник". 
Именно Италия са избрали почти половината (44%) от пътуващите за период от 2 до 4 дни, а най-популярни дестинации са Рим, Милано, Венеция, Бари, Болоня, Катания и Неапол. 
24% са избрали Австрия за кратка почивка, най-често с дестинация столицата Виена.
На трето място е Великобритания със 17%, с предпочитана дестинация Лондон. Еднакъв дял от 7% имат полетите за кратка почивка до Франция и Испания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40