Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце и облаци ще си делят небосвода над страната

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 25 януари, минималните теммператури в България ще са между минус 3 и 2°, в София минус 2°. През деня ще е слънчево със заоблачаване от запад, но ще остане почти без валежи. Максималните температури ще са от 7 до 12°, в столицата около 7°.

По Черноморието ще е слънчево, след обяд ще се заоблачи.Температурите на въздуха ще са 5-7°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е облачно. На места ще има слаби превалявания от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 3°, на 2000 м. до минус 3°.

В петък ще е ветровито с променлива, често значителна облачност. На изток може да превали сняг.

В Европа в четвъртък слънчево и топло ще е над Пиренейския и Апенинския п-ови и Южна Франция. Над останалата западна част от континента облачността ще е значителна, на места с дъжд – проливен над Великобритания. Валежите в централноевропейските страни и Скандинавието ще спират. Над Прибалтика, Беларус, Украйна и над западния дял от Европейска Русия ще е облачно с валежи от сняг, в Южна Украйна и от дъжд.

На Балканите силен северозападен вятър със студен фронт ще премине над Дунавската равнина. Ще е облачно, но без валежи. В северната половина от полуострова температурите ще се понижат.

В Лондон и в Париж ще е 12°, В Берлин,Букурещ и Истанбул 8-9°, в Москва – 0°. В Белград ще е 11°, в Рим и в Атина ще е 15 - 16°. Мадрид ще е най-топлата евростолица със 17°. 

Отвъд Океана -  във Ванкувър ще е 7°, в Монреал минус 5°, в Чикаго и Ню Йорк се очакват 3 - 4°. В Лос Анжелис 16°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 27 и 25°. В Буенос Айрес ще е 28°, в Рио де Жанейро 24°, в Дубай  25°, а в Йерусалим 12°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50