Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските девойки с медал от Световната купа по фехтовка

Снимка: bulfencing.com

Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова, под ръководството на треньора Даниел Бояджиев, станаха шампионки в отборната надпревара на шпага на турнира по фехтовка за Световната купа за девойки в Ташкент (Узбекистан).

С отличната си игра българките спечелиха първи за българската шпага златен медал от Световна купа. На финала те надделяха над тима на Турция с 45:42 и триумфираха със златото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Забавления за деца и татковци в Националния военноисторически музей

На 8 юни от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и много атракции, игри и изненади в Националния военноисторически музей в София ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата и традиционно провеждан от музея..

публикувано на 08.06.24 в 06:35
Снимки: БТА

В България е Ден за размисъл преди изборите за Европейски и национален парламент

8 юни в България е Ден за размисъл преди изборите за национален и Европейски парламент. В този ден избирателят трябва да остане насаме със съвестта си, за да вземе най-разумното за себе си решение за кого да даде своя глас. В деня за размисъл,..

публикувано на 08.06.24 в 04:25

В събота и на изборите в неделя температурите ще са летни

В събота , 8 юни, ще е слънчево. След обяд над планините в Западна България ще има временни заоблачавания и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 16°. Максималните температури ще са от 30 до 35°, в столицата..

публикувано на 07.06.24 в 19:45